Del 1: Grunderna i fotboll



Jag tänkte börja denna fotbollsguide med att förklara lite om hur det hela ligger till. Frågor vi ställer oss är

  • Vad är egentligen fotboll?
  • Hur går det till?
Som vi alla är medvetna om är fotboll en sport som engagerar nästan varenda man i hela världen och en hel del kvinnor. Det är sporten som får människor att släppa alla sina djuriska hämningar för att bara koncentrera sig på en fifa-godkänd boll. Vi skippar det eviga dilemmat om varför och hoppar direkt på frågan HUR.

Kortfattat behöver man en fotbollsplan av gräs, elva spelare i varje lag, en målvakt i varje och ett jävla drag i publiken. Glöm allt du lärde dig i mellanstadiet om sjumannalag, inomhuscuper och grusplaner. Här snackar vi manlig råhet, Champions League och de främsta; spelarna i La Liga.

Tänk dig matchen som ett triangeldrama, eller varför inte, en sexakt. Bollen är huvudpersonen, bombnedslaget till brud som alla tjugotre män på plan vill sänka utom domaren. De två olika lagen är de två tjurarna så kvinnotörstande att de är beredda att göra nästan vad som helst för att gå hela vägen tillsammans med den här bomben. De vill föra henne lugnt och smidigt (eller om vi ska vara ärliga för det mesta rätt så snabbt och hårt) ända fram till plankanten och där skjuta ett så snyggt och storslaget skott i mål som möjligt.

Frågan är då om det gör detta endast för att sedan kunna återvända till sina mannar, slå varandra på rumpan och ligga på varandra i en stor böghög? Systrar, jag saknar svar.

Samtidigt som detta sker sitter en halv befolkning på läktarna och vrålar så att öronen deras blir blå. De ser sitt liv passera eller få nytt liv. För så viktigt är det. De ser sin själ kämpa för sitt liv nere på plan. För visst kämpar de lika mycket som de svettiga kropparna nere på gräset. De är lika stor del i laget, enda skillnaden är att de är något mindre fit for fight och inte hälften så snygga. De kan allt om snyggingarna, deras lag och vilka som är mest troliga att vinna ligan. Och tjejer, de tycker att betydelsen av offside är like enkel som lipsyl. Det ligger liksom inte ens på mascara-nivå.

Nästa avsnitt: Vi tar upp betydelsen av Champions League, La Liga, Offside och andra svåra ord. Missa inte!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ha ha det här var ju rolig läsning :) så kan man ju också se på sporten

2008-04-16 @ 21:56:02
URL: http://extremtintressant.blogg.se
Postat av: Emeliie

Jösses! Det här var verkligen nyttig information för mig som e totalt kass på fotboll!

2008-04-16 @ 21:56:24
URL: http://www.emeliiepettersson.blogg.se
Postat av: Bruna

Jag vill bara säga Tack Bella! Äntligen någon som vet vad hon pratar om, äntligen svar på alla mina frågor och böner! Nu ska vi äntligen förstå oss på killarnas sjuka kärlek till fotbollen!! Va d e för så speciellt med sporten, som gör att dom totalt ignorerar oss när vi försöker me alla knipp och knep för att få deras uppmärksamhet, att dom avstår tom från sex, medans fotbollen är på. Jag kan bara säga en sak "GIMME GIMME MORE GIMME MORE GIMME MORE!!" ;D

2008-04-16 @ 22:36:05
Postat av: Bella

Anonym: Självklart ;)

Emeliie: Vänta bara på del 2. Då får du verkligen lära dig saker :)

Bruna: I know lady. Men detta tar vi upp i senare avsnitt. Typ, "Hur du uppför dig under match" och aknske "Hur du underhåller dig på match" ;)

2008-04-16 @ 22:46:00
URL: http://belbec.blogg.se
Postat av: ciccci pissii

så jäkla bra!! haha

2008-04-17 @ 01:21:30
URL: http://ceciliaaslan.blogg.se
Postat av: Paula

Jag läängtar efter fortsättningen! Äntligen börjar man ju förstå vad sporten handlar om, bra paralleller :P Me like!

2008-04-17 @ 12:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0