Uppdatering!

Dags att upddatera kalendern idag min vänner. För om exakt 1 månad idag så fyller jag år, förväntar mig att ni nu skrivit in det med en rosa penna!

//Becca:)

Utflykten

"Berätta nu
lär oss allt du vet om hur man håller om
och blir så het så het
vi gillar dig
lär oss livets hemlighet
vi skulle va' genier om alla va' som duuuuu"



Fantastiskt! 19 föreställningen idag var nog den bästa vi gjort, gick sjukt bra, det var roligt!

Igår cheerade vi lite i pausen på fotbollsmatchen på bäckängskulturvecka, jag trivdes som fisken i vattnet och samtidigt fick vi promota lite för utflykten, så jag är nöjd;)

Vi har ju haft fullt upp, som ni säkert förstod när ni läste bellas lilla lägesrapport här nedan. Men oo så roligt, trots skador och lite andra motgångar har det vart skit kul. Nu är det bara måndag och tisdag kvar:( sen är det tillbaks till vardagen, men tro inte att det lugnar ner sig! Nu blir det slutspurt i skolan(herregud, jag vågar nog inte ta studenten) och slutspurt på BA..

Höjdpunkten under föreställningen är när Robin sjunger, M-M-M säger jag bara;) speciellt andra refrängen när falsetten kommer, så är jag i himmelriket;) jag tackar och bugar! Hannas linda-låt är inte långt efter!
Men bäst av allt är väl Ricky?



//Becca:)

Lägesrapport

Anledningen till att det inte händer så mycket på vår blogg är att det händer desto mer i skolan. Visst är det kulturvecka och alla plockar fram sin bästa bäckänganda men för oss estet-treor handlar allt just nu om konsten. Eller att hålla sig vaken hela dagen. Både måndag och tisdag har jag stannat kvar i skolan till halv nio. På kvällen. Då började vi åtta. På morgonen. Det är ju tur att man är lite van...

Glöm för guds skull inte att se vår föreställning! Tider finns på bäckängs hemsida eller på eventet på facebook!

/Bella

Ledsen

Idag mina vänner är Rebecca på jävligt dåligt humör, jag har nu gått från jätte ledsen och besviken till allmänt skit tjurig. just nu vill jag bara sätta mig ner och blänga på alla tills dom stelnar..
Jag är fortfarande jävligt ledsen och besviken iofs, men eftersom jag inte ätit på hela dagen blir jag också väldigt sur, men mest ledsen kanske.. det är iaf väldigt synd om mig nu, faktiskt mer än vanligt!
Det värsta är att jag inte ens vill ha glass.. 

Varför vila?

Idag var jag kvar i skolan till halv sju. Jag, Elin och Vicky var sist. Jag är riktigt stolt över Vicky, hon drar igång extraträningar och frågar jämt hur allt ska vara och går igenom det för sig själv. Jag tror hon kommer vara en av dem som kan det bäst sen.
För er som inte vet det har vi premiär snart. Den 24 April för att vara exakt. Dansen har legat väldigt mycket efter men jag hoppas det blir bra ändå. Jag tror att det kommer gå bra. Kom och titta alla!

/Bella

Jag har det!

Äntligen! Nu vet jag hur början på måslåten ska se ut. Det blir skitbra och enklaste sättet att göra det på med minsta möjliga ändring. Har också ett eventuellt slut på det hela. Jag tro det blir fint. Har i så fall bara någon åtta kvar att koreografera. Skönt.

Btw, jag solar mig i all beröm jag får för guiden. Jag lovar, nästa del kommer snart. Så länge ni gillar det ;) Jag funderar också på en frågelåda... Till guiden alltså. Men det blir en senare fråga...

/Bella

Del 1: Grunderna i fotboll



Jag tänkte börja denna fotbollsguide med att förklara lite om hur det hela ligger till. Frågor vi ställer oss är

  • Vad är egentligen fotboll?
  • Hur går det till?
Som vi alla är medvetna om är fotboll en sport som engagerar nästan varenda man i hela världen och en hel del kvinnor. Det är sporten som får människor att släppa alla sina djuriska hämningar för att bara koncentrera sig på en fifa-godkänd boll. Vi skippar det eviga dilemmat om varför och hoppar direkt på frågan HUR.

Kortfattat behöver man en fotbollsplan av gräs, elva spelare i varje lag, en målvakt i varje och ett jävla drag i publiken. Glöm allt du lärde dig i mellanstadiet om sjumannalag, inomhuscuper och grusplaner. Här snackar vi manlig råhet, Champions League och de främsta; spelarna i La Liga.

Tänk dig matchen som ett triangeldrama, eller varför inte, en sexakt. Bollen är huvudpersonen, bombnedslaget till brud som alla tjugotre män på plan vill sänka utom domaren. De två olika lagen är de två tjurarna så kvinnotörstande att de är beredda att göra nästan vad som helst för att gå hela vägen tillsammans med den här bomben. De vill föra henne lugnt och smidigt (eller om vi ska vara ärliga för det mesta rätt så snabbt och hårt) ända fram till plankanten och där skjuta ett så snyggt och storslaget skott i mål som möjligt.

Frågan är då om det gör detta endast för att sedan kunna återvända till sina mannar, slå varandra på rumpan och ligga på varandra i en stor böghög? Systrar, jag saknar svar.

Samtidigt som detta sker sitter en halv befolkning på läktarna och vrålar så att öronen deras blir blå. De ser sitt liv passera eller få nytt liv. För så viktigt är det. De ser sin själ kämpa för sitt liv nere på plan. För visst kämpar de lika mycket som de svettiga kropparna nere på gräset. De är lika stor del i laget, enda skillnaden är att de är något mindre fit for fight och inte hälften så snygga. De kan allt om snyggingarna, deras lag och vilka som är mest troliga att vinna ligan. Och tjejer, de tycker att betydelsen av offside är like enkel som lipsyl. Det ligger liksom inte ens på mascara-nivå.

Nästa avsnitt: Vi tar upp betydelsen av Champions League, La Liga, Offside och andra svåra ord. Missa inte!

En riktigt kalldusch

Ja, ni vet, när ni har sett fram emot något riktigt, riktigt mycket och när ni nästan är där så försvinner det.
Jag och Isabel är ju nu lediga från Balettakademien, därför är vi hemma lite tidigare på kvällarna, idag är det onsdag, vilket betyder GREY'S:D men icke:( fem i nio inser vi att det inte kommer komma nått grey's idag, det är fucking hockey på tv istället, jävla skit. HATA hockey nu.

Kollade på mtv all acces idag, visade grejer som kändisar har gjort som är riktigt pinsamt, bland annat visade de ett uttalande Tara Reid hade gjort: "Om folk ska bråka, varför köper man inte ett land och bråkar i då? då skulle vi ju slippa alla terrorister!"
Detta fick mig att minnas Josefines härliga uttalande på Rhodos när vi bad henne tänka lite på de stackars barnen i Afrika som får gå så himla långt för att hämta sitt vatten: "ja, och vad är det? Fattar inte varför de bara flyttar närmare vattenhålen liksom". Tack josse, kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat<3

Isabel blev väldigt, väldigt negativ efter att vi insett att Grey's inte kommer komma idag, hon fortsatte ständigt att upprepa: gud vad tråkigt, åh gud vad tråkigt, guud vad tråkigt. jag kunde se henne sitta där i soffan, zappandes och till varje nytt program sa hon extra irriterat: guud vad tråkigt, så att programmet verkligen skulle förstå att det var tråkigt.
Som tur gjordes det reklam för lyxfällan som kommer imon, då blev hon glad igen, sen insåg hon att det krockade med so u think u can dance. Vi är tillbaka på ruta ett:)

Trots att hon var lite negativ så tycker jag om henne rätt mycket ändå:)

Ikväll kommer iaf sex and the city, så kvällen är lite räddad:)

Melissa: Igår fanns det en google reklam där det stod: "få melissa inom bara 30 dagar" på vår blogg, såg du den? jag undrar vad melissa är.. hoppas det gick bra på jobbet idag iaf;)

//Becca:) mycket snart mina vänner kommer isabels guide till hobby fotbollsfruar, så håll utkik;) 


Sms-konversation tidigare idag

 Bella: Jag vet inte riktigt om jag går över gränsen nu. Först jämför jag det med en sexakt. Sedan säger jag att det oftast går snabbt och hårt till... Har vi censur på bloggen? Kommer folk tro att jag pratar om mig själv? (Gubbe med coola brillor)

Becca: Haha va? Fan va kul! (Hoppande gubbe) Ingen censur och ja folk kommer tro att du pratar om dig ;)

Bella: Haha! Haha! Nej, med det kanske inte är så bra?

Becca: Jo jo jo jo skriv!

Jag har bränt mig

...på tungan. Bara så ni vet.

/Bella

fortfarande sjuk:(

Å nej mina kära vänner, inte var jag frisk idag. Vaknade 07.36 imorse med världens brak-förkylning och feber. Stängde av väckarklockan tog en ipren och somnade om. Tyvärr var det inte bättre nästa gång jag vaknade, fick trots allt i mig lite frukost, inget kaffe, kan inte dricka kaffe när jag är sjuk, känns så äckligt då. Insåg också toill min förskräckelse att vi faktiskt inte hade någon glass hemma imorse, tänk er: en hel dag utan glass när man är sjuk! Som substitut för glass har jag idag förgyllt dagen med citronte och honung, lite chris brown, självklart Britney, mycket cheer på youtube(älskar japan:D),days (emma är du stolt?) 7th heaven och vänners bloggar. Ringde även min lilla mormor och pratade en stund, det var trevligt:)
Nu kom äntligen min far hem med glass, så nu sitter jag här med en mega skål med en massa vanlijglass dränkt i chokladsås, dagen är nu räddad.:)
Tyvärr missade jag genomdraget i skolan idag, lite stressande att vara sjuk nu när repveckan börjar o allt, känns så himla tråkigt att vi ligger så dåligt till, iaf vi i dansen, känns inte som att det är något vi kommer bli helt nöjda med, tyvärr. Idag missar jag också johans lektion på BA, det är kiligt.

Nu ska jag äta upp min glass, sen funderar jag på om dte är nått bra på tv ikväll kanske? synd att det inte är onsdag, då hade det vart grey's ikväll..
Imon är jag frisk!

//Becca:)

stackars sjuka becca part. 2

Jag är förkyld, feber och snuvig, har nyst(nysit?) hela dagen och nu har det brutit ut..
Helt plötsligt blev det en väldigt dålig dag.
Som tur är dricker jag just nu citron te med honung i, ska kurera mig med två alvedon strax med, sen blir det sömn, det är alltid bra. Imon är jag frisk:)

gonatt och krya på mig:)

//Becca

små kryp

jag hatar insekter, jag hatar små små äckliga kryp, speciellt sånna där med snabba ben, eller sånna med vingar. eller värst av allt: sånna där äckliga med massa spretande saker som rör sig långsamt!
Igårkväll hittade jag en spindel i mitt rum, ikväll hittade jag en fluga. Som tur är kommer min käre far springande med tidning i handen så fort jag skriker panikslaget. Jag måste ha bevis på att de är döda, så att jag verkligen kan vara säker på att de inte hoppar på mig mitt i natten. Flugan försvann, jag vet inte om den fortfarande lever, jag har inga bevis. Jag är lite rädd för att lägga mig, tänk om den fortfarande lever..
Åke berättade att de både hade haft spindlar och kackerlackor i thailand.. jag ska aldrig åka till thailand.
En gång hittade jag en spindel i min säng i stugan, bytte säng med mormor efter det, aldrig i hela mitt liv att jag sover i den sängen igen..den är hemsökt..

//Becca:)

För att vi kan

På väg hem från jobbet igår såg jag en avrättad liten ödla ligga på rygg på marken. Självklart tog jag kort.

Jag tänkte passa på att bjuda er på en länk till en annan bloggares handla-mat-guide.

/Bella

Jobb

Varför gå i en skola när man kan gå två? Varför bara gå i två skolor när man kan jobba också?

Idag har både Rebecca och jag jobbat. Hon har visserligen jobbat lite längre än mig men det gör inget. Jag ska istället baka lite kladdkaka, ta med en film och sedan bege mig iväg till henne dit också Mia kommer. Sen blir det glass och annat till. Tror nog inte att det blir så sent. Tror inte vi pallar det.

Jag gillar mitt jobb. Man kan gå på massage för 100 kronor i halvtimmen. När man nu har tid med det. =D

Stanna med mig

Jag har väldigt svårt för förändringar, jag gillar när saker är som de alltid vart, även om det blir långtråkigt ibland, men ändå. Jag minns när vi slutade nian, då grät jag floder, lite roligt när jag tänker efter. Nian är ju inte så farligt egentligen, de flesta är ju fortfarande kvar i samma stad och det är fortfarande hyfsat lätt att hålla kontakten med vänner(även om det tyvärr inte blivit så med alla). Nu slutar vi gymnasiet, om en månad ungefär, lite mer kanske. Då lär jag ju gråta ännu mer, får nog innhandla vattenfast smink i mängder innan dess antagligen. Men det känns hemskt att sluta, nu måste man ju verkligen börja ta tag i sig själv, på riktigt. Värst av allt är att nu splittras ju alla, verkligen på riktigt. Bertil och loeb drar till USA som au pairer, Sanna eventuellt likadant, tänk att de lämnar mig för USA, ibland känns livet hårt. Cicci stannar här, om hon inte får ryck och åker till New York, då bryter jag nog ihop, tillräckligt svårt med tre så långt borta.
Jag tror inte jag kommer palla att de åker, självklart är det bra att de gör det de vill göra, tro inte att jag tycker nått annat, men måste de göra det så långt bort! Jag har trängt bort det här ett bra tag, men börjar inse att de faktiskt kommer åka, herregud!! lämna mig inte?! nu gråter jag..

//Becca

noll(0)

Idag har det äntligen skett, fast det vet ni ju redan eftersom ni skrivit upp det i era kalendrar;)
Tandställningen är borta, jag har lite problem att få ihop läpparna, är ju van att ha tandställningen där, så nu går ja runt med lite halvöppen mun och ser allmänt intelligensbefriad ut:)

Jag har fått skäll idag, klockan är ändå bara nio, det är inte illa. Min far och min kära bror är nämligen lite mer miljövänner än vad jag är, alla är nog lite mer miljövänner än vad jag är?
Min kära broder kom nyss in på mitt rum, började högt och tydligt(så att pappa ska höra) säga hur många lampor jag hade tänt, vilket då visar sig vara fyra lampor, inte så farligt, jag försöker spara min egen energi, om jag behöver nått i garderoben är ju lampan där redan tänd, perfekt, om jag behöver nått vid sängen är lampan där redan tänd, om jag behöver nått i närheten av fönstret så är den lampan också tänd och för säkerhetsskull har jag tänt taklampan, ifall ifall. Ser inget fel med det här,
Min far ropade från vardagsrummet att jag måste släcka alla lampor om jag inte använder dom, vilket min bror iofs redan hade gjort.
Nu har jag tänt alla igen, och fick slösa en massa extra energi eftersom ingen lampa var tänd när jag kom, om jag bara  hade fått ha det på mitt sätt, så hade allt varit jätte bra nu, istället fick jag slösa en massa onödig energi..men jag är inte bitter:)

Idag ska vi ha redovisning på balettakademien, önska oss lycka till!

//Becca:)

TVÅ (2)

Mina vänner, Idag är det bara två(2) dagar kvar, två(2) hela dagar sen åker den bort, min kära nils(tandställningen), han har dock börjat bråka med mig en del nu i slutet, kanske känner han av min lycka av att han försvinner? jag tror han missuppfattar det hela..:)

Jag kan inte sova, jag drömmer hemska marddrömmar om redovisningen på onsdag, om när jag tar ut min tandställning, värst är mardrömmarna om slutprojektet..usch, helt kallsvettig när jag vaknar. I drömmen är inga danser klara, dansarna bara står där på scen och kan ingenting, musikerna skriker att jag ska göra nått, dansarna skriker att jag ska göra nått, JAG säger till och med till mig själv att göra nått, men ja vet inte vad jag ska göra, jag bara står helt panikslagen, publiken skriker hur dåliga vi är och filk vi känner går ut och håller för ögonen!


När jag hade haft den här drömmen för första gången kom jag till danslektion på morgonen, superstressad och såg till att vi fick en exakt planering, hjälpte lite, men nu har drömmen börjat komma tillbaka..

Jag tar på mig för mycket tror jag, jag får skärpa mig lite..tur att jag har bella som tar ner mig på jorden lite ibland.
OCH självklart Britney, bella säger att det förstör henne koncentration, men inte min, britney är bäst:D mohahah


// Becca:)



Vi har olika uppfattningar om skor min lillebror och jag

Mamma har precis tagit upp sommarskorna ur källaren och vi ska säga vilka vi vill ha och slänga resten.

Josef (rusar ut ur hallen till mig hållandes ett par fotbollsdojjer): -"Men! Är inte de här Ekrems!?"
Jag: -"Hehe..."
Maud(syster): -"Nej, det är ju Bellas gamla!"
Josef: -"Men är det inte Ekrems? Har du haft dem? Får jag dem då?"
Jag: -"Vadå, tycker du om dem?"
Josef: -"JA! De var ju skitgrymma!"
Josef börjar prova med Mauds hjälp.
Josef(smått panikslagen): -"Men, hur ska de vara? Så eller så!?"
Han överväger om man ska knyta över eller under grejen som sticker upp där fram på skon, även kallad "tunga"
Mamma: -"Men är ni inte klara snart?"
Maud: -"Nej, vi har lite svårt att få på ett par skor."
Mamma: -"Då är de för små!"
Jag: -"Haha..."
Josef: -"Men Bella får jag dem då?"
Jag: -"Ja, fast det är la grusskor" (Min lillebror spelar inte fotboll, han boxas)
Josef: -"Men det gör inget! De är skitgrymma ju!"
Efter en stund kommer han fram till mig, ser lite ängslig ut och säger
-"Är du säker på att de inte är Ekrems?"

/Bella

Kära Bruna (eller) Hur man gör en kort historia lång

Jag var lite hungrig efter en danslektion på BalettAkademien. Tänkte att jag skulle äta en minitortilla fylld med någon linsgegga. Hemma brukar jag först värma tortillan i folie i ugnen och sedan lägga i linsgeggan som jag värmt i en kastrull. Detta tyckte jag var lite omständigt och bestämde mig istället för att direkt lägga linsgeggan i tortillan i foliet och slänga in i mikron. De har ju ingen ugn på BA och jag har ingen mikro hemma men jag tyckte ju att det är ju typ samma sak ändå så sagt och gjort.
Jag tog min lilla folieklump och promenerade iväg mot det tomma stretchrummet. Slängde in maten som den var och tänkte att en och en halv minut borde ju räcka. Funderade lite på om jag skulle stretcha under tiden. Jag hörde lite prassel ifrån köket. Funderade vidare. Hörde lite mer prassel och ett litet smatter. Blev lite orolig och tog några steg in i köket igen.
Där blixtrade det i mikron. Två gånger! Jag fick några sekunder panik. Springa fort som fan eller försöka stänga av mikron? Ingenting av det vi gått igenom på arbetsmiljön dök upp i min skalle. Springa eller stänga av? Springa eller stänga av? Till slut tog den undermedvetet intelligenta sidan som svagt mindes lektionerna över och jag tog några tappra steg fram mot mikron.
Jag tog tag i den lilla timergrejen och vred om mot noll. Tre snabba steg bakåt. Inget hände. Efter att jag utan resultat väntat på en smäll en liten stund vågade jag mig fram igen. Jag öppnade mikron, tog min lilla tortillaklump och begav mig tillbaka till cafét.

-"Kan man inte stoppa folie i mikron?"
-"Nej."
-"Nähä....."


/Bella

Fredag

Testa inte att lägg aluminiumfolie i mikron bruna! :) det sprakar och gnistrar då.. 

Jag gick faktiskt upp imorse och gick på min lektion, den ena av dem iallafall, sen hade vi ju prov i arbetsliv & miljösäkerhet( ev. arbetsmiljö i liv?) och eftersom jag inte läst nått så tänkte jag lite fint hoppa över den lektionen, blev lite mindre fint när jag o nella tio minuter innan träffar på läraren, efter det gick jag hem, trots allt..nella gick och kollade på film. tror inte att det var så många där, min klass har väl inte direkt den starkaste närvaron på provdagar.

Imorgon ska vi repa, från kl. 14 och framåt.. OM vi är duktiga får vi ledigt på söndag, tänk, då ska jag göra ingenting hela söndagen och sen ska jag gå med maria på 27 dresses. men ska inte förvänta mig nånting, blir nog lite besviken då, får tänka positivt, vara lite "pusso" (med skånskt uttal, typ piiuusssoouu) som carro skulle sagt;D vi får ju ha sånna där stora fina kjolar på baletten iallafall, det ni!

nu är det sova, sova, sova, har haft lite problem med sömnen det senaste, kanske dricker jag för mycket kaffe om dagarna? nejsh, man kan aldrig dricka för mycket kaffe;)

//Becca

Man lär sig något nytt varje dag

(Ända sen Becca skrev sitt pärl-inlägg har de där google-annonserna handlat om pärlning.)



I måndags lärde jag mig varför man inte ska stoppa aluminiumfolie i mikron.

Den hårda vägen.


/Bella

vaniljglass med chokladkross & chokladsås

Hjälper mot allt:)

Cicci ska till Istanbul,jag vill också åka iväg, gud vad skönt..
Jag känner mig lite trött nuförtiden. Känner inte att jag har så mycket energi just nu, känner att jag verkligen behöver sova lite imorgon. Får dock beslutsångest, jag har vart lite dålig på att gå på mitt iv-val, men samtidigt skulle ja kunna ge vad som helst för att få sova, kanske till och med närvaro på en iv-valslektion..
I helgen får jag iallafall sova ut, en liten stund. Vi har dock rep på balettakademien lördag och söndag från kl. 14.. bye bye personalfest rebecca? ja, vi får väl se hur det blir med det där..
Imorgon ska vi repa ännu mer balett, från 16.15 "untill I kill you guys"..  kommer bli en härlig dag imorgon:)

//Becca

RSS 2.0