Tyskland

Tyskland kickade idag Englands ass, 4-1 till Tyskland, OM det har varit fest på münchens gator idag eller? Nice!
Synd bara att jag är liiiite för trött för att njuta av det helt.
Vi firade midsommar igår, en dag försent, men vad gör väl det? Bättre sent än aldrig ;)
Det var en lyckad kväll/natt/morgon, Midsommar är aldrig så svenskt som utomlands!

Imorgon är det back to school, som tur är har vi en kort dag imon, bara tre lektioner, sen slutar vi 13.20, det ska bli skönt, så får vi nog åka och bada och ha det gött, för nu är det ju äntligen varmt här med :)
Det är bara en vecka och 3 dagar kvar till Prüfung, sen på fredagen har vi avslutningsmiddag och sen får vi sommarlov, känns skönt, välförtjänt!
Då bär det av hem till Sverige, träffa familj och vänner och jobba lite :)
Får besök i augusti av två tyska vänner, ska bli kul! Funderar också på att ta mig en liten tur till Köpenhamn, bara för en helg, skulle vara mysigt!

Nu ska jag sova, jag är helt slut idag, känner mig lagom laddad för en ny vecka, men hej, när gör man egentligen det? ;)

Gonatt vänner!

//Becca

Ursäkta avbrottet

Ja, egentligen var det ju meningen att jag skulle leverera ett vm-special varje dag, eller åtminstonde varannan. Det har ju inte hänt. Detta ber jag självklart om ursäkt för och lovar att inte bättra mig. Det kommer när det kommer. Jag planerar iaf att hinna Italien, Danmark, Brasilien och självklart finalisterna. Portugal är nog värda en specialare också.
Men, det har ju varit lite mycket att göra den här veckan. Dock inte så länge till. Igår stannade vi två timmar extra i skolan för att träna till stüchenweise och mitt lunchintag den dagen var minimalt. Jag hade världens hål i magen (det spred sig även upp till hjärnan) på cykelvägen hem. Sen var jag tvungen och lägga mig på mitt golv en stund.
Idag ska jag göra klart min jazzkombi, vi har pedagogik-prüfung imån. Och så ska jag och Edith göra våfflor. Det är ju egentligen något som bara får göras på torsdagar men vi kände att ett litet undantag går bra idag.
Nu känner jag att jag börjar få hål i magen igen. Jag måste gå och laga mat.
Vi syns snart.  Bella

VM-special, Tyskland


Det har varit tyst från alla-hobbyfotbollsfruars-första-guide väldigt länge men nu i samband med VM drar vi igång igen. Man måste ju kunna hänga med lite nu när fotboll inte bara är en sport för skrikande testoteronpaket utan påstås vara underhållning för hela familjen. Ikväll spelar Tyskland sin första gruppmatch mot Australien halv nio så idag ska det viktigaste angående det tyska laget dras. (Vad en gruppmatch är och hur exakt turneringen är upplagd förklaras närmare inom de följande dagarna, spela bara cool tills dess.)

Det tyska laget heter på tyska Die deutsche Fußballnationalmannschaft, de har även smeknmnet Die Mannschaft. Idag spelar tyskland som "hemmalag" och har då sin orginaldräkt på sig. Dagens tyska spelardräkt är därför vit t-shirt, svarta shorts och vita strumpor. Skor är privata. Senast de vann VM var 1990.

Laget coachas av Joachim Löw, en person som inte har några större lag på sitt CV. han håller ändå stilen på sidan av plan då han klär sig propert men skippar stelheter som slips och kavaj. Detta ser vi bland annat här:


Lagets bästa spelare är för närvarande nr 7 Schweinsteiger, nr 11 Klose och nr 23 Gomez.
Lagets sötaste spelare är nr 3 Arne Friedrich och nr 4 Dennis Aogo som ser ut så här:


Laget är inte det tätaste på snygga spelare men om man vill så kan man hitta nr 12 Tim Wiese (troligen reservmålvakt i dagens match så leta inte för länge) och nr 19 Cacau och deras ansikten visas här:


Dessa framsidor rekommenderar jag till dagens match. Tyvärr är det ju så att det ofta visar baksidorna av männen (nja, inte alltid den delen utan mest bara ryggen) och då rekommenderar jag er att läsa vad killarna heter. Roligast i dagens match är nr 5 Serdar Tasci (-"Var inte så taskig mot de nadra pojkarna Serdar!"), de ryskinspirerade nr 10 Lukas Podolski och nr 15 Piotr Trochowski. Nr 16 har Philip Lahm (lammet, den lame eller när han klantar sig: -"Det var lamt gjort!"). Sedan har vi nr 17 Per Mertesacker (Merte heter man väl i Norge? och så byter vi sacker till sUcker, eller möjligen MertesOccer). Nr 21 Marko Marin är kort och gott men vinnaren av tysklands alla konstigaste namn är nog ändå deras (tredje?)målvakt nr 22 Hans Joer Butt (BUTT liksom!).

Onödig fakta: 7 av lagets spelare spelar vanligtvis i Bayern München, min stads fotbollslag och tysklands bästa.

Mer onödig fakta: Cacau heter egentligen Claudemir Jeronimo Berreto. Då är ju faktiskt Cacau mycket roligare.

Nödvändig fakta: Normalt sett är Ballack lagkapten i det tyska laget men för närvarande täcker Philip Lahm upp för honom. Vi gissar att det är på grund av skada.

Om nu någon skulle säga något om Australien så bör ni veta att deras bästa spelare heter Cahill. Dra till med något i stil med "Ja, de har ju Cahill men annars är det inte så många av spelarna som vanligtvis ingår i ett starkt lag. De behöver fler storspelare för att vinna VM".

Och hur slutar matchen?
Fifa har rankat Tyskland som 6 och Australien som 20. Tyskland bör alltså ta hem det här. Tyskland vinner.

/Bella



Packning vs ...Allt annat!! 0-100

FAIL på mig, det här med att packa, inte riktigt min starka sida.. eller ja, om jag ska vara ärlig, jag är sämst på att ta tag i saker. Jag menar egentligen, packa liksom, det är segt, det är tråkigt, det är jobbigt och jag packar alltid alltid för mycket saker.. Och egentligen, jag kan ju inte packa innan jag åker, för tänk om jag måste använda nått? eller ja, ni vet.. Andra dåliga ursäkter jag kan sitta här och komma på bara för att få slippe.. nej vet ni vad! Nu gör jag det bara.. eller? det är ju ändå 2 1/2 men på tv..

Jag borde ha städat.. aja, det lär ju inte hända, våra kära gäster får helt enkelt hålla sig långt borta från mitt rum imorgon :)

Åh snart åker jag tillbaka och får dansa igen :D Det blir nice! Lite stress med solot bara, kläder och annat grejs som måste ordnas.. men det löser väl sig :)

Imorgon tar Fredrik studenten! Grattis till honom!! ;D
På kvällen ska jag avsluta mitt förlängda lov med tjejorna, sittandes på Lilla torget, snackandes i mun på varandra, delandes på en kanna sangria..eller två :)
Känns som det blir en mysig dag imon!

Gonatt vänner!

//Becca

One week to go...

En vecka kvar, eller ja, 6 dagar om jag ska vara korrekt, kvar till jag åker tillbaka till München. Det ska bli roligt att komma tillbaka igen!
Jag har haft det bra hemma i Borås, njutit av att träffa vänner och familj, och jobbat, ja, det har varit ett bra lov! Som vanligt har jag ju inte lyckats med allt jag hade tänkt och självklart inte hunnit träffa alla jag hade velat, trots att jag faktiskt varit här i två veckor nu, gud vad tiden går fort! Jag har ju som sagt 6 dagra kvar, eller ja, 5 egentligen eftersom jag åker ganska tidigt på lördag morgon,  men dessa 5 dagar är redan planerade från morgon till kväll.. Tur att jag var med familjen i stugan lördag till söndag, då fick jag iaf två dagars vila! :)


Ikväll ska jag på födelsedagskalas hon min lilla kusin, som fyller 18 så så liten är hon väl egentligen inte! hahaha

Jag Ser fram emot att åka tillbaka till münchen, men jag tycker att det känns lite jobbigt eftersom jag är medveten om att det blir mina fyra sista veckor ihop med vissa klasskompisar och nära vänner, men får väl helt enkelt göra det till 4 riktigt bra veckor!!

//Becca



RSS 2.0