VM-special, Tyskland


Det har varit tyst från alla-hobbyfotbollsfruars-första-guide väldigt länge men nu i samband med VM drar vi igång igen. Man måste ju kunna hänga med lite nu när fotboll inte bara är en sport för skrikande testoteronpaket utan påstås vara underhållning för hela familjen. Ikväll spelar Tyskland sin första gruppmatch mot Australien halv nio så idag ska det viktigaste angående det tyska laget dras. (Vad en gruppmatch är och hur exakt turneringen är upplagd förklaras närmare inom de följande dagarna, spela bara cool tills dess.)

Det tyska laget heter på tyska Die deutsche Fußballnationalmannschaft, de har även smeknmnet Die Mannschaft. Idag spelar tyskland som "hemmalag" och har då sin orginaldräkt på sig. Dagens tyska spelardräkt är därför vit t-shirt, svarta shorts och vita strumpor. Skor är privata. Senast de vann VM var 1990.

Laget coachas av Joachim Löw, en person som inte har några större lag på sitt CV. han håller ändå stilen på sidan av plan då han klär sig propert men skippar stelheter som slips och kavaj. Detta ser vi bland annat här:


Lagets bästa spelare är för närvarande nr 7 Schweinsteiger, nr 11 Klose och nr 23 Gomez.
Lagets sötaste spelare är nr 3 Arne Friedrich och nr 4 Dennis Aogo som ser ut så här:


Laget är inte det tätaste på snygga spelare men om man vill så kan man hitta nr 12 Tim Wiese (troligen reservmålvakt i dagens match så leta inte för länge) och nr 19 Cacau och deras ansikten visas här:


Dessa framsidor rekommenderar jag till dagens match. Tyvärr är det ju så att det ofta visar baksidorna av männen (nja, inte alltid den delen utan mest bara ryggen) och då rekommenderar jag er att läsa vad killarna heter. Roligast i dagens match är nr 5 Serdar Tasci (-"Var inte så taskig mot de nadra pojkarna Serdar!"), de ryskinspirerade nr 10 Lukas Podolski och nr 15 Piotr Trochowski. Nr 16 har Philip Lahm (lammet, den lame eller när han klantar sig: -"Det var lamt gjort!"). Sedan har vi nr 17 Per Mertesacker (Merte heter man väl i Norge? och så byter vi sacker till sUcker, eller möjligen MertesOccer). Nr 21 Marko Marin är kort och gott men vinnaren av tysklands alla konstigaste namn är nog ändå deras (tredje?)målvakt nr 22 Hans Joer Butt (BUTT liksom!).

Onödig fakta: 7 av lagets spelare spelar vanligtvis i Bayern München, min stads fotbollslag och tysklands bästa.

Mer onödig fakta: Cacau heter egentligen Claudemir Jeronimo Berreto. Då är ju faktiskt Cacau mycket roligare.

Nödvändig fakta: Normalt sett är Ballack lagkapten i det tyska laget men för närvarande täcker Philip Lahm upp för honom. Vi gissar att det är på grund av skada.

Om nu någon skulle säga något om Australien så bör ni veta att deras bästa spelare heter Cahill. Dra till med något i stil med "Ja, de har ju Cahill men annars är det inte så många av spelarna som vanligtvis ingår i ett starkt lag. De behöver fler storspelare för att vinna VM".

Och hur slutar matchen?
Fifa har rankat Tyskland som 6 och Australien som 20. Tyskland bör alltså ta hem det här. Tyskland vinner.

/Bella



Kommentarer
Postat av: Lilli

Grym sammanfattning av det hela, Bella =)

2010-06-13 @ 17:19:26
URL: http://lillielfstrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0